vrijdag 11 december 2015

Nieuwe Maan en Bloesem

Het is vandaag Nieuwe Maan. Nieuwe Maan in Samhaintijd. En Samhaintijd is dè tijd van transformatie. Het oude wordt losgelaten, het nieuwe broeit. Nieuwe maan brengt soepele energie. Dus mocht je ineens merken dat de veranderingen die graag wilt in deze periode wel erg vlot verlopen: Nieuwe Maan in het najaar. Voel deze energie en voel de werking van de magical way.

De energie van deze Nieuwe Maan is bijzonder sterk. Waar in Samhaintijd het nieuwe doorgaans in het donker broeit, laat het zich nu op sommige plekken al behoorlijk zien. 

De energie van deze Nieuwe Maan zorgt voor je ongebreidelde enthousiasme dat op zijn beurt weer overslaat op anderen, van wie de energie óók weer positief overspringt op anderen en zie hier de vrolijke sneeuwbal. Hoewel deze eerste decemberdagen meer maarts van aard zijn en geen sneeuw laten zien. Een straat verderop staan de boompjes sinds ruim een week in de bloesem, struiken laten jong blad zien. De temperatuur is hoog geweest, de afgelopen weken. En met veel regen wil de natuur best bloeien. De bloesem is een voorjaarsvariant op de bomen die dankzij de ferme wind van de afgelopen weken al hun blad hebben verloren en er donkerherfstig uitzien.

Niet alleen in Nederland is de herfst uitermate mild. Ook in Londen waar Morrigan kortgeleden eventjes was, staan bomen in de bloesem. Het beeld stond wel in schril contrast met de overstromingen die het noorden van Engeland teisteren. Waar in het noorden het water overmatig enthousiast haar magical way zoekt en mensen emotioneel maakt, tonen in het zuiden van Engeland de bomen hun bloesem.
Morrigan nam deze foto aan het begin van deze week, bloesem!

Enthousiasme is kenmerkend voor deze tijd. De natuur doet lachend mee en transformeert voor de lol van herfst naar lente. Over ruim een week volgt Midwinter. Dan is de tijd om te kijken wat je van  je enthousiasme van nu wilt meenemen naar het volgend jaarwiel. Misschien wel alles! Zoals je je nu voelt zal dat vast wel het geval zijn.

Voor vandaag:

Happy New Moon 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten