zondag 22 maart 2015

Ostara

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Cliché, cliché. Maar eentje die wel opging bij de wisseling van de seizoenen. Met een chaotische eclips op vrijdag en een energie die nog even doortrilde tot zaterdag. De Imbolc-periode ging dit weekeinde over naar Ostara. En elke verandering brengt nou eenmaal spanning met zich mee. Maar als je daar eenmaal doorheen bent is het Lente!

21/22 maart, Ostara. Het lentefeest in het Keltisch Jaarwiel. De vogels laten al vroeg van zich horen. De ochtend is nog wat blauwgrijs, een beetje zondagmorgenlui.
Morrigan wordt erg wakker wakker. Ze viert dit festival vandaag langs het water. Feest van water, feest van groei. Op concreet maar ook op spiritueel vlak. Het jonge leven komt op, de babytijd verandert in kindertijd. Feest van evenwicht is het ook. God en Godin zijn samen even sterk. Mannelijk en vrouwelijk zijn in balans. Dag en nacht zijn deze periode even lang.

Hier langs het water wil Morrigan zijn. Dichtbij het element van deze periode. Water brengt emotie met zich mee. Emotie, creativiteit, intuïtie. Voor de eenheid hult Morrigan zich in blauw. Ze bouwt een altaar op met de eerste lentebloemen, ze verwelkomt en dankt de elementen.

Meer natuurmensen sluiten zich aan. De voorjaarszon is doorgebroken! Blauwgrijs is na de middag helderblauw geworden.
Samen trekken wij onze cirkel. Onze gewijde ruimte, onze veilige plek waar niemand ons iets doet. Morrigan roept Spirit aan en met Spirit maken wij contact. Zachte, lieflijke Spirit. Die ons ontspannen laat samenvloeien en ons inspireert. Ze laat ons van alles zien. Wat wij eerder hebben uitgezet, gaat de komende tijd groeien.De zon zet onze intenties kracht bij.
Morrigan bedankt de natuurmensen voor hun energie die zij meebrachten in de cirkel waarmee we God en Godin, een prachtig eerbetoon gaven.

Na de viering wandelt Morrigan nog even langs zee. En wat krijgt ze een mooi cadeau: de zon gaat schitterend onder en kleurt de hemel in allerlei tinten blauw, oranje, roze, perfect op elkaar aansluitend, in elkaar overgaand. Aan de hemel staat de Nieuwe Maan, de maan van twee daagjes jong. Lief en sierlijk in een sikkeltje.

Het Jaarwiel rolt verder. De komende periode zal er een van groei zijn. Tot 1 mei. Dan gaan we een stukje verder de lente in en breekt de periode van bloei aan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten