zaterdag 30 december 2017

Einde van het jaar

En het jaarwiel is alweer ruim een week geleden gekeerd. Het einde van 2017 nadert. Wat heb je gedaan en hoe is het uitgepakt?

Langzaam lengen de dagen, hoewel we er nu nog maar weinig van merken. De nachten zijn nog lang, maar het wiel rolt naar de dag toe.
Het daglicht verandert. Zoals nu.
Buiten waait het hard, er hangt geen grijze sluier in de lucht. Blauwe hemel aan de ene kant en een heel lichtgrijze winterlucht aan de andere kant. De zon staat laag. Dat zorgt voor een bescheiden licht.

Het jonge heeft het oude op 21 december overwonnen. De oude koning is dood. Een nieuwe straalt. Klein nog, een babylicht, maar het zal de komende periode alleen maar groeien en groter worden.

Arianrodh weeft. In rood en in zilver. Nieuwe patronen voor het nieuwe jaarwiel. Haar wiel draait sinds Midwinter, 21 december.

Nieuwe patronen krijgen meer vorm bij de Volle Maan van dinsdag, 2 januari. Kijk vooruit en bedenk waar je meer aandacht aan wilt besteden, of bedenk wat voor nieuws je wilt beginnen en laat dat de komende tijd met het licht meegroeien.

Blessed be.
 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten