zaterdag 25 juli 2015

In een woeste razernij trok de storm vandaag over. Niet zachtzinnig rukte zij bomen uit de grond alsof het grassprieten waren.Met kracht 9 boven land en langs de kust met windkracht 10 bepaalde de wind wat blijven kan en wat verdwijnen moest. De storm deed precies wat de energie van de volgende Volle maan in zich heeft: loslaten, opofferen wat niet meer nodig is.

Komende vrijdag, 31 juli is het Volle Maan. De Maan van de Roos staat dan aan de hemel. Het thema is opoffering. Dat wat niet meer nodig is, kan nu weg. De natuur heeft vandaag al voor een groot deel bepaald wat blijft bestaan en wat niet.


Bij de Maan van de Roos kan tijdens een meditatie naar voren komen wat je los kunt laten. En anders wordt het dankzij de maanenergie die gaat loskomen vanzelf wel duidelijk. Luister ernaar en geef er aan toe. Niet alles wat je nu draagt hoeft verder mee het jaarwiel in. Wat belangrijk is, wordt vanaf de Maan van de Roos verder gedragen. Wil je er met je gedachten bij stilstaan, bedenk dan wat je allemaal hebt (materieel en/of emotioneel, in je hoofd). Kijk dan nog een keer goed. Bedenk vervolgens wat eigenlijk al voorbij is. En laat dan los. Zo krijgt dat wat over blijft meer ruimte en energie.   

1 opmerking:

  1. Een bijzondere storm was het zeker... Opnieuw een mooi stukje om te lezen. Groetjes, Silvia.

    BeantwoordenVerwijderen