maandag 14 juli 2014

Volle Maan, Plantmaan

Volle Maan is geweest, ze heeft het weekend staan stralen aan de hemel.
Groot, rond en vol. 
Volle Maan staat altijd garant voor zware energie. Die bouwt zich op tijdens de Wassende Maan: de periode waarin de maan groeit tot ze vol is.

Het effect? 
Wij worden onrustig van Volle Maan. Aan de universiteit in Basel is hier een klein onderzoekje naar gedaan. Dertig proefpersonen sliepen een aantal nachten in het lab. Tijdens hun slaap werd hun hersenactiviteit opgemeten. Wat constateerden de onderzoekers? De proefpersonen hadden bij Volle Maan vijf minuten meer tijd nodig om in slaap te vallen. Hm... niet zo schokkend. Maar ze sliepen ook 20 minuten korter dan normaal. Bovendien bleken ze tijdens Volle Maan minder melatonine aan te maken. Melatonine is een stofje in ons lichaam dat de slaap regelt. Mensen die constant te weinig melatonine in hun lijf hebben, slapen altijd kort. Daarnaast bleek de hersenactiviteit tijdens de diepe slaap met 30 procent af te nemen. (bron: Scientas.nl)

De politie in het Zuid-Engelse Sussex besloot zeven jaar geleden meer manschappen in te zetten bij Volle Maan. Zij constateerde dat mensen zich in die periode veel agressiever gedragen dan normaal. (bron: Nieuwsblad.be). In Brighton lopen bij Volle Maan meer agenten op straat.

Sceptici 
spreken over onzin als er verbanden worden gelegd tussen de stand van de maan en de invloed ervan op mensen. Zij stellen dat wetenschappelijk nooit is bewezen dat Volle Maan invloed heeft op mensen. En dus kan het niet waar zijn dat mensen het effect voelen van Volle Maan.
Waar sceptici aan voorbij gaan is dat mensen gewoon een stukje natuur zijn. Wij staan niet boven de natuur, al gedragen we ons wel zo. Het resultaat daarvan is bedroevend: de aarde wordt uitgeput. 
Laten we er vanuit gaan dat wij als mensen een stukje natuur zijn. Een stukje natuur dat voor 60 tot 70 procent uit water bestaat.Waarom zou het dan niet zo kunnen zijn dat de maanstand die wel effect heeft op ons? De maan heeft invloed op het water in de zee. Eb en vloed, springtij, het hangt allemaal samen met de maan. Hoe kan het dan zo zijn dat mensen immuun zouden zijn voor deze invloed van de maan? Dat vind ik als Morrigan nou weer ongeloofwaardig.   

We gaan nu richting Nieuwe Maan. Dat betekent dat we in een periode van nieuwe, lichtere energie zitten. Die stroomt soepeler.

De tijd tussen deze Volle Maan en het eerste oogstfeest op 1 augustus is een tijd van rijpen.
In het Keltisch jaarwiel heet dit feest Lughnasadh.
Wat aan het begin van het jaar is gezaaid of is uitgezet, is in de afgelopen maanden gaan groeien. 
De groeiperiode is nu voorbij. De komende tijd is er een van ontwikkeling, van rijpen. Daarom heette de volle Maan van het afgelopen weekend ‘Plantmaan’.
De plant kan zich gaan ontwikkelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten