donderdag 7 augustus 2014

Maan van de Roos

Een buurman die volgens de heersende norm geestelijk niet helemaal stabiel is, loopt buiten te schreeuwen.

Op gezette tijden heeft hij daar nou eenmaal last van.
Hij schreeuwt en scheldt en spuit al zijn ongenoegen.
Over de maatschappij, over buren, soms hoor je alleen maar boze klanken.
Is hij gek of is hij gevoelig?
Ik houd het erop dat hij gevoelig is.
Gevoeliger dan de gemiddelde mens en gevoeliger voor energieën.
Over een paar dagen is hij weer gewoon rustig en loopt hij over straat, staat een uur stil om te kijken wie er nog meer lopen -  waarbij je je afvraagt wie of wat hij nou eigenlijk ziet-  en drinkt hij misschien een blikje bier.

Over drie dagen is het Volle Maan. De Maan van de Roos bouwt zich nu al op.
Omdat deze volle maan in de tijd van Lughnasadh valt, gaat het bij deze Volle Maan ook om het loslaten van alles wat je niet meer wilt en goed kijken naar wat je juist wel wilt meenemen in de rest van het jaarwiel. Soms is het ook nodig om iets op te offeren om het andere te laten groeien.

Voorbeeld uit de natuur: als je mooie, grote druiven wilt oogsten, moet je op tijd gaan krenten. Dat betekent dat je de kleinste druifjes verwijdert, zodat de grote goed kunnen doorgroeien. De bedoeling is dat in de oogsttijd mooie, volle, grote druiventrossen zijn ontstaan.

De buurman is nu rustig. Hij heeft denk ik al datgene wat hem dwarszit losgelaten. De komende dagen zal hij wel vaker een soort van schoonmaak houden. Hij laat wel uitbundig los. Kijk, dat hóeft natuurlijk niet per sé. Ook op een rustige manier kan je je van je ballast ontdoen. Tip: houd wel datgene vast wat je graag wilt laten groeien. Dat is de essentie van de Maan van de Roos.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten