zondag 29 april 2018

Ontwaken op de magical way tijdens Beltane

We zitten in de Volle Maan periode: morgen valt het licht van de Maan van het Ontwaken op onze magical way. 

Deze Maan van het Ontwaken valt samen met het happy crossquarter feest van morgenavond: Beltane.  

Beltane, feest van Vruchtbaarheid, van het ontwaken van de natuur in al haar pracht. 
Na de groeiperiode van Imbolc (het prille leven) en Ostara (groei en leven dat eerst nog beschermd moet worden), is het leven nu sterk en kan het bloeien. 
Beltane is de tijd van Bloei.

De pastelkleuren uit de Ostara-tijd, tijd van het jonge kind en de Godin Blodeuewedd worden intenser. De natuur kleurt dieper groen. De zachte bloesemkleuren maken plaats voor feller getinte bloemen. 

Het opgroeiende kind transformeert naar een jonge vrouw. De Godin Rhiannon waart over de aarde. Ze rijdt op haar paard door de sluiers over de magical way tussen hemel en aarde.

Water en vuur

Beltane heeft zowel vuur als water in zich. Vuur van de oplaaiende passie en water dat emoties draagt. 


Als ik nu naar buiten kijk, zie ik dat het regent. Onophoudelijk regent. Onweer en het vuur van de bliksem worden later verwacht. De komende dagen zullen waterig zijn. Daarna wordt de warmte van de zon verwacht. Water is het vrouwelijke element en vuur het mannelijke. Samen zorgen zij voor vruchtbaarheid. Samen maken zij Beltane.
Dit is een periode van transformatie, ook in de lucht.

Rhiannon en Herne

Rhiannon en  Herne komen eraan. Vlak na de Volle Maan dalen ze via de magical way neer op aarde. Samen brengen zij vruchtbaarheid. 














Welk leven (lees ook: plan) heb je goed beschermd en is gegroeid? Welk leven kan zo met water en warmte gaan bloeien? Welk leven krijgt kleur? Zie hoe je eigen magical way bloeit. 

Dunne sluiers

De sluiers zijn dun in deze dagen rond de Volle Maan en Beltane. Deze periode maakt altijd gevoelig. Nu Volle Maan samenvalt met het water- en vuur feest, zal alles extra gevoelig zijn.
Dier van deze periode is het paard. Magisch wezen dat tussen hemel en aarde galoppeert. Gevoelig dier. Edel dier.

Omdat de lucht nu zo dichtzit, kan ik geen foto maken van de Volle Maan. Maar 31 januari heb ik een prachtige foto van haar gemaakt die ik puur als illustratie toevoeg:
Dit was de IJsmaan van januari. De maan stond in Steenbok, je ziet zijn kop in de lucht.
Voor morgenavond alvast: Happy Beltane!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten