maandag 29 juni 2015

Strange Effect

'You've got this strange effect on me....'

Dave Berry zong het, Morrigans favoriete artiest Adam Ant zong het tijdens zijn laatste twee toernees, omdat hij naar eigen zeggen in zijn jeugd een groot bewonderaar was van de zanger uit Sheffield en ik noem het omdat de Volle Maan een 'raar' effect kan hebben.

Of het je het 'liket' of niet, het verschijnsel Volle Maan en het strange effect daarvan doet zich gewoon voor. Volle Maan brengt zware energie met zich mee. Dat zorgt voor bijvoorbeeld een fenomeen als springvloed. Maar het heeft ook invloed op je als mens (omdat je een stukje natuur bent en voor een groot deel uit water bestaat). Er doen zich meer ongelukken voor en ook komt er meer geweld voor in de dagen die voorafgaan aan Volle Maan. Weet je niet dat deze energie vrijkomt en invloed op je heeft, dan heeft het niet alleen een raar effect op jou als individu, maar heeft het ook rare effecten op je omgeving (eerste hulpafdelingen van ziekenhuizen hebben het drukker met volle man, politie ook). Doordat veel verschillende personen geraakt worden door de energie en ermee naar buiten komen. Zoals nu in Den Haag.

Politiehelikopters cirkelen boven de stad achter de duinen. Ze cirkelen rond, omdat er onlusten zijn uitgebroken in de Schilderswijk. In de Schilderswijk, vlakbij het centrum, is aan het begin van de maandagavond na een demonstratie een woedende menigte de straten ingetrokken. Honderden mensen zijn overstuur door de plotselinge dood van een Parkpopbezoeker, zondagavond. Het gaat om een 42-jarige man uit Aruba, Mitch Henriquez. Hij was voor vakantie in Den Haag, melden de media.Hij werd zaterdagavond gearresteerd en overleed zondagavond in het ziekenhuis. De demonstranten en stenengooiers wijten het overlijden aan het politie-optreden. Dat is een aanname die ze doen die hout lijkt te snijden.

De man bezocht zaterdagavond de tweede editie van 'Night at the Park', de vooravond van Parkpop het grote openlucht-muziekfestival dat sinds 35 jaar op de laatste zondag van juni plaatsheeft. De 42-jarige Arubaan werd zaterdagavond gearresteerd, omdat hij riep dat hij een wapen bij zich had. Onnozele ballorigheid? Wel bleek dat de man helemaal geen wapen bij zich had. Wel werd hij gearresteerd. En op een filmpje op youtube is te zien hoe. Dat filmpje had ik eerder nog niet gezien, maar na het zien daarvan, snap ik wel waarom zoveel mensen agressief de straat op gaan. Agressie lokt agressie uit en over het politieoptreden van zondag kan je maar één ding concluderen: dat was pure agressie. Met zes agenten, en dat zijn geen kleine jongens, hielden ze Mitch 'in bedwang'. Zes op een. Dat is geen verhouding.

Op weg naar het bureau bleek hij zich niet goed te voelen. Hij was zo onwel dat hij naar het ziekenhuis werd gebracht. En het vreemde is dat hij daar zondagavond bezweek.

Zou hij nog hebben geleefd als hij niet was gearresteerd? De betogers zijn er heilig van overtuigd dat Mitch nog zou hebben geleefd als hij niet was gearresteerd.Politiegeweld zou de man volgens hen de dood hebben ingejaagd. Van die gedachte raken massa's mensen - begrijpelijkerwijs- overstuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten