zaterdag 2 mei 2015

Rhiannon (2)

Het Huwelijk


Paul vroeg Rhiannons vader om haar hand en hij kreeg toestemming. Het werd een drukbezochte huwelijksdag. Voordat de plechtigheid werd voltrokken, spraken alle gasten met elkaar en op een zeker moment werd de bruidegom benaderd door een persoon die hij niet kende. Deze onbekende vroeg of hij één wens mocht doen. Paul zei dat dit kon.
Precies op dat moment zag Rhiannon wie met haar bruidegom stond te praten. Tot haar grote schrik bleek het haar ex-verloofde te zijn. Nog voordat Rhiannon kon ingrijpen, had haar ex al uitgesproken dat hij met Rhiannon wenste te trouwen. Paul kon dit niet weigeren en exact een jaar later zou het huwelijk tussen Rhiannon en haar ex-verloofde plaats hebben. Het enige dat Rhinanon nog kon doen was Paul een magische buidel en een opdracht meegeven toen hij vertrok.

Precies een jaar later. Op de dag van het huwelijk was het opnieuw een drukte van belang. Voordat de zegen zou worden uitgesproken, kwam er een landloper de zaal in. Hij had geen eten meer en vroeg of hij zijn zak mocht vullen met eten. De bruidegom kon niet weigeren, maar het duurde zo lang voordat die zak gevuld was, dat hij ongeduldig werd. Hij sprong in de zak om alles goed aan te stampen en ook omdat de landloper had gezegd dat de zak pas echt gevuld zou raken als een edelman zijn beide voeten erin had gezet. Op het moment dat de bruidegom in de zak sprong, trok Paul deze snel omhoog en knoopte hem dicht.
Zijn mannen kwamen en stompten op de zak. De gevangene wilde er alleen maar uit, zo riep hij. Waarop de landloper zei dat de man eruit mocht op voorwaarde dat hij geen wraak zou nemen en niet zou trouwen met Rhiannon. De landloper bleek Pauls vermomming te zijn. Hij voerde de list uit die Rhiannon hem het jaar ervoor had opgedragen, om te voorkomen dat zij met de verkeerde man zou trouwen en alsnog met haar ware liefde kon worden verenigd. En dat gebeurde. Maar er zou nog heel wat volgen voordat ze nog lang en gelukkig konden leven.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten