zaterdag 2 mei 2015

Rhiannon (3)

De Baby

Natuurlijk wachtte iedereen op de eerste baby van Rhiannon en Paul. Maar er gebeurde niets. Pauls vrienden zeiden hem dat hij maar een andere vrouw moest zoeken. Paul gaf daar geen gehoor aan en bleef bij Rhiannon. Zijn trouw werd beloond, na drie jaar werd er een zoon geboren. Pryderi werd zijn naam. Maar in de nacht van zijn geboorte, toen de verzorgster eventjes niet opletten, werd de baby gestolen.Rhiannon was nog van de wereld na de bevalling en had niet in de gaten wat zich allemaal had afgespeeld. De verzorgster smeerden bloed van een puppy om haar mond en beschuldigden haar er de volgende morgen van haar baby in een vlaag van postnatale depressie te hebben opgegeten. Zo kregen de verzorgsters er in elk geval niet de schuld van dat de baby was verdwenen.

Pauls vrienden zeiden dat hij nu toch echt van deze vrouw af moest. Paul weigerde. Wel werd Rhiannon bestraft. Ze moest elke dag bij de poort van het kasteel staan en de bezoekers vertellen wat er was gebeurd om daarna de bezoekers op haar rug, als een paard, naar het kasteel te dragen.

Na een aantal jaren kwam er verandering in de situatie. Een echtpaar kwam langs. Zij hadden een jongetje bij zich. Het was de zoon van Rhiannon en Paul. Hoe kwamen zij daaraan?

De man hield paarden en had een merrie die elk jaar een veulen kreeg. Dat ene jaar had zij een bijzonder moeilijke bevalling en de man besloot de merrie in huis te laten bevallen. Toen het veulen net op de wereld was zag de man plotseling een arm door het raam komen,  grijpende bewegingen richting het veulen makend. De man bedacht zich geen moment en hakte de arm af. Vervolgens rende hij naar buiten om te kijken van wie deze arm was. Geen spoor te bekennen. Toen hij terugkeerde naar huis, lag er op de drempel een baby.

De man en zijn vrouw besloten de baby groot te brengen. Het groeide snel uit tot een echt ventje en er kwam een dag waarop de man grote gelijkenissen tussen de jongen en Paul zag. Hij hoorde van de straf van Rhiannon en de reden waarom ze die had gekregen. 
De man dacht terug aan de avond waarop hij de baby op zijn drempel vond en combineerde die twee gebeurtenissen. Toen vielen de puzzelstukjes op hun plaats.
De avond waarop hij de baby vond, was namelijk de dag waarop Rhiannon was bevallen. En ook de dag waarop haar baby plotseling was verdwenen. En de avond waarop de man een baby bij zijn voordeur vond. Het stel overlegde en vond dat zij naar Paul en Rhiannon moesten gaan. Rhiannon werd van alle blaam gezuiverd en kon weer waardig in het kasteel wonen. Met Paul en hun zoon Pryderi.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten