vrijdag 13 november 2015

Morrigan is in shock (1)

Morrigan is in shock. Parijs. Aanslagen.  Alweer. Zover van de magical way vandaan.

Drie schietpartijen, twee explosies en een gijzeling in Parijs. Dat is op het nieuws. Tenminste 35 doden, er wordt ook over honderden doden gesproken, omdat de gijzeling in de theaterzaal in een bloedbad zou zijn uitgelopen. En veel gewonden. Arme mensen die dachten een vrijdagavondje uit te zijn.

Deprimerend. Hoe hatelijkheid het wint van liefde. Uitgerekend in de stad van Licht, de stad van Liefde. Opnieuw chaos in Parijs. In heel Frankrijk is de noodtoestand afgekondigd. Weer een intens zwarte bladzijde in deze vreemde tijd waarin ontwrichting het centrale thema is.

In plaats van dat de gekte in Syrie en Irak wordt ingedamd, wordt het verder uitgebreid. Zoals een enge ziekte zich in een lichaam verspreidt en het opvreet. De bacteriën móeten wel worden uitgeroeid. Ook als je weet dat bij de arrestatie van de daders er elders weer nieuwe on-mensen opstaan om het stokje over te nemen. Toch is het nodig om net als bij een agressieve ziekte te blijven bestrijden. En ervan uitgaan dat het lichaam geneest.

De daders die in Parijs bloedbaden hebben aangericht worden hopelijk snel opgepakt. Twee zouden inmiddels zijn neergeschoten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten